Maastopyöräreitit Porissa – Fatbikellä maastoon

Porin metsä ja Yyteri tarjoavat upeat puitteet maastopyöräilylle Porissa. Erityisesti fatbike on oiva valinta näille reiteille, sillä sen leveät renkaat mahdollistavat ajamisen pehmeällä ja hankalalla alustalla. Tässä artikkelissa kerromme erityisesti Porin metsän lenkistä ja Yyterin fatbike-reitistä, jotta tiedät minne suunnata, kun haluat pyöräillä Porin kauniissa maisemissa. Toki Porista löytyy paljon muitakin hienoja reittejä fatbikelle ja niitä kannattaa katsoa esimerkiksi artikkelissa löytyvästä trailmap linkistä.

Sähköfatbiken saat vuokrattua retkellesi meiltä Satavuokraukselta.

Porin metsän maastopyöräreitti

Porissa kaupunki ja maastopyöräilijät yhteistyössä toteuttivat 6,5 kilometrin mittaisen maastopyöräilyreitin Porin metsään, joka sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Hanke sai alkunsa keväällä 2015, kun maastopyöräilyn harrastajat tekivät kuntalaisaloitteen kaupungille. Reitin lähtöpiste sijaitsee urheilukeskuksen parkkipaikalla, joka on sama paikka kuin muillekin Porin metsän ulkoilureiteille, joten reitin löytäminen on helppoa. Lenkki tarjoaa vaihtelevia maastoja, ja se sopii hyvin niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Maasto vaihtelee sorasta kivikkoihin ja juurakoihin, mutta fatbikellä liikkuessa myös lumiset ja hankalat maastot ovat helppoja voittaa.

Porin metsässä maastopyöräillään myös talvisin. Fatbike -harrastajat pitävät muutamia polkuja (yht n. 10 km) avoinna ajamalla niitä jatkuvasti, jolloin kovettuneella lumipoluilla pääsee ajamaan
myös tavallisella maastopyörällä.

https://jalki.fi/routes/4208-porin-maastolenkki

Videolla esitellään Porin metsän lenkkiä:

Yyterin fatbikereitit

Yyterin hiekkarannat ovat tuttu näky suomalaisille lomailijoille, mutta harvempi tietää, että alueella on myös loistavia fatbike-reittejä. Yyterin fatbike-reitti tarjoaa useiden kilometrien mittaisia lenkkejä upeissa hiekkarantamaisemissa. Reitti on helppokulkuinen, mutta sen varrella on haastaviakin polkuja. Fatbiken leveät renkaat ovat tässä reitissä erityisen hyvä valinta, sillä hiekkaan uppoavilla ohuilla renkailla ajaminen on haastavaa. Muista kuitenkin, että rannalla ei saa missään nimessä ajaa veteen, sillä suolainen merivesi vaurioittaa pyörää ja erityisesti sen moottoria.

Porin metsän lenkki ja Yyterin fatbike-reitti ovat loistavia valintoja maastopyöräilyyn Porissa. Ne tarjoavat upeat puitteet luonnossa liikkumiseen ja haastavia reittejä fatbikellä ajamiseen. Muista kuitenkin varustautua kunnolla ja noudattaa hyviä tapoja liikkuessasi luonnossa. Hyvällä suunnittelulla ja varustautumisella maastopyöräily Porissa on unohtumaton kokemus!

Muita reittejä Porissa

Erilaisia maastopyöräreittejä löytyy eri verkkosivuilta lukemattomia määriä alueittain, esimerkiksi Jälki– tai Trailmap-palvelusta. Trailmapista on saatavilla oma sovellus kännykkään. Kartta näyttää kätevästi maastopyöräpolut eri väreillä. Keltainen on helppo ja vihreä on keskivaikea ja niin edelleen. Viivan paksuus kertoo uran leveyden. Alla esimerkki Porin metsän alkupäästä.

Missä kaikkialla saan pyöräillä?

Ennen lähtöä fatbikeretkelle kannattaa varmistaa, että mukana on tarvittavat varusteet, kuten kypärä ja juomapullo. Maastopyöräilyssä on tärkeää myös kunnioittaa luontoa ja muita pyöräilijöitä.

Jokamiehenoikeuksien mukaisesti saa liikkua metsissä ja muissa luonnonalueilla, mutta pyöräilyreittien ulkopuolella liikkuminen on kiellettyä. Lähtökohtaisesti saat siis pyöräillä siellä, missä saa kävelläkin, eikä siihen tarvita maanomistajan lupaa.

Vuokraa meiltä fatbike retkelle Porissa

Vuokraa sähköfatbike Satavuokraukselta ja koe Porin seudun luonto uudella tavalla. Sähköpyöräily on helppoa ja hauskaa, ja fatbiken leveät renkaat vievät sinut vaivattomasti mihin vain.

Tutustu pyörään.